“Φλερτάροντας με το άγνωστο”

Το ρήμα φλερτάρω προέρχεται από την αρχαία γαλλική λέξη fleurter, που σημαίνει ανθίζω. Φλερτάρω σημαίνει: αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και εξωτερικεύω αυτό το μήνυμα στον κόσμο.

 

Η ανάγκη για φλερτ υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους ασχέτως ηλικίας. Το φλερτ είναι μια διαδικασία που συμβαίνει από πάντα και αλλάζει μαζί με τις ανάγκες της εποχής και της κοινωνίας. Κάποιοι από τους λόγους που με ωθούν να φλερτάρω μπορεί να είναι η ανάγκη μου για επαφή με κάτι καινούργιο και άγνωστο, και η επιθυμία μου να εκθέσω τον εαυτό μου στο περιβάλλον.

 

Πηγαίνοντας να συναντήσω τον άλλο άνθρωπο με πλήρη διέγερση των αισθήσεων μου παίρνω ένα ρίσκο έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στην προοπτική της συνάντησης.

 

Φλερτάροντας, παίζουμε, εξερευνούμε, δοκιμάζουμε και συναντιόμαστε με την ίδια τη ζωή.

 

Πέμπτη, 09/02/2017, 18:00-20:00

 

 

Μαριέττα Παράσχου: B.Sc. Ψυχολογίας (University of La Verne, Αθήνα). M.Sc. Counseling Studies (University of Hull, Αγγλία). Έχει εργαστεί σε τηλεφωνική γραμμή στήριξης σε ψωριακούς ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, σε ομάδες στήριξης ηλικιωμένων, σε ομάδες στήριξης νέων ενηλίκων (φοιτητών) καθώς και στην οργάνωση και στην στάθμιση του προβολικού τεστ για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών «Το Τεστ των Παραμυθιών». Τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας.