Υφαίνοντας τους Δεσμούς Μου στον Κόσμο

Γεννιέμαι, αναπνέω, τρώω, γελάω, κλαίω… Ένας συνεχής και αδιάκοπος χορός στο περιβάλλον μου ώστε να υφάνω τους βαθιούς πρωταρχικούς και διαχρονικούς συναισθηματικούς δεσμούς μου, να μπολιάσω τη μήτρα των σχέσεών μου. Προάγγελος – καθρέπτης το πρόσωπο του Άλλου, του Σημαντικού Άλλου, που θα συντονιστεί μαζί μου και θα μου παρέχει την ασφαλή και έμπιστη βάση να εξερευνήσω τον κόσμο και να συνδεθώ μαζί του.

Από μωρό, στην κούνια, το σώμα που αγγίζω, κοιτάζω, μυρίζω, αντηχεί μέσα μου. Η παρουσία – απουσία, η ποιότητα του διαλόγου και της επαφής με στηρίζουν να υφάνω τα νήματα και να πλέξω γόνιμο έδαφος δεσμών Ζωής.

Σε αυτή τη συνάντηση, συνολικής διάρκειας 20 ωρών, θα διερευνήσουμε το πώς ο πρωταρχικός δεσμός με τους σημαντικούς άλλους εκφράζεται μέσα από τα κινητικά μας μοτίβα και την εμπειρική αντίληψη του κόσμου και της σχέσης μας μαζί του.

Βασισμένοι στα αναπτυξιακά-κινητικά στάδια της Ruella Frank, yielding-pushing, reaching out και grasping θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε τον Άλλο ως ενσώματες υπάρξεις στο εδώ και τώρα, μέσω της παρουσίας και του ζωντανού διαλόγου.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει βιωματικές-σωματικές ασκήσεις, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, διαδικασία ομάδας, διεργασία στο φυσικό περιβάλλον καθώς και διδακτική σύνδεση της θεωρίας Gestalt με τη βιωματική δουλειά των συμμετεχόντων.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Παρ. 12 Οκτωβρίου 2018 Ώρες: 15:00-20:00*
Σαβ. 13 Οκτωβρίου 2018 Ώρες: 10:00-20:00*
Κυρ. 14 Οκτωβρίου 2018 Ώρες: 10:00-13:00*

 

                                                Κλείσιμο στη φύση                       Ώρες: 13:00-15:00

 

*Στις παραπάνω ώρες συμπεριλαμβάνονται διαλλείματα για καφέ και γεύματα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ: Δέσποινα Μπάλλιου: M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt, (HAGT).
                             Παππά Εξαρμενία, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), PgCert Gestalt Body Process (Trained by James Kepner) Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στην θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στον χορό και την κίνηση και να μελετάει πως μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.

 

Σημείωση: Επειδή το εργαστήριο θα περιλαμβάνει βιωματικές-σωματικές ασκήσεις, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, διαδικασία ομάδας, διεργασία στο φυσικό περιβάλλον, φροντίστε να φέρετε άνετα ρούχα για τον σκοπό αυτό.

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στην οικία Καραπάνου στην Αίγινα.

 

Χτισμένη στα μέσα του 19ου αιώνα, η Οικία Καραπάνου είναι ένα από τα

ωραιότερα αρχοντικά της Αίγινας, μέσα σ' ένα τεράστιο κήπο κοντά στη θάλασσα. 
Αναπαλαιώθηκε με σκοπό να προσφέρει ένα τόπο ομορφιάς και έμπνευσης,

μια πραγματική Οικία-οικεία στην αντίστοιχη ομορφιά που κρύβεται μέσα μας. 
Από το 1995 η Οικία διοργανώνει και φιλοξενεί σεμινάρια, ομάδες και κάθε

εκδήλωση που με τον τρόπο της μπορεί να συμβάλλει σε μία πιο ουσιαστική ζωή.

 

 

Παρακάτω ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για την παραμονή σας στην οικία Καραπάνου.

  • ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια εντός του σπιτιού.
  • Η ΚΟΥΖΙΝΑ: Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της κουζίνας το απόγευμα και το βράδυ, από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα σεμινάρια. Η κουζίνα πρέπει να παραδίδεται καθαρή στη μαγείρισσα για την επόμενη ημέρα.
  • Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ: Η καθαριότητα κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων είναι ευθύνη της ομάδας. Μετά από συνεννόηση υπάρχει η δυνατότητα να έρθει καθαρίστρια. Πληρώνεται 7 ευρώ την ώρα και χρειάζεται 3 με 4 ώρες για να καθαρίσει τους κοινούς χώρους και τα μπάνια.
  • ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ: Υπάρχει παράκληση να μην καπνίζει κανείς μέσα στο σπίτι και τα παπούτσια να παραμένουν στην είσοδο.
  • ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ… να φέρετε μαζί τις πετσέτες σας, και αν δεν θέλετε να κυκλοφορείτε ξυπόλυτοι μέσα στο σπίτι, κάποιες παντόφλες ή χοντρές κάλτσες.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €380

 

Στο παραπάνω κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται

- Η παρακολούθηση του βιωματικού εργαστηρίου διάρκειας 20 ωρών

- Βεβαίωση παρακολούθησης

- 2 διανυκτερεύσεις

- 2 πρωινά και 2 γεύματα (Παρασκευή δείπνο, Σάββατο πρωινό και γεύμα, Κυριακή πρωινό)

- Διαλλείματα με καφέ ή τσάι*

- Η χρήση της αίθουσας και όλων των εξωτερικών χώρων

 

Παρατήρηση: Για συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Λόγω ξενοδοχείου και ιδιαίτερης οργάνωσης απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2018, η οποία και δεν επιστρέφεται ενώ η εξόφλησή του καταβάλλεται πριν τη πραγματοποίηση του εργαστηρίου.