Διάλεξη της κ. Κ. Χατζηλάκου στο City College

Διάλεξη της κ. Κ. Χατζηλάκου στο City College

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00 η Κάτια Χατζηλάκου*, παρουσίασε τη διάλεξη με τίτλο:

«’Επαφή’… με ‘άκαμπτη πανοπλία’ ή με δημιουργική προσαρμογή;»

 

«…Στο μεγαλύτερο μέρος, μπορούμε να θεωρούμε τη δημιουργικότητα του εαυτού και την προσαρμογή οργανισμού/ περιβάλλοντος ως πολικές έννοιες: η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη… Καμία προσαρμογή δεν μπορεί να γίνει μόνο με τη συντηρητική κληρονομημένη αυτορρύθμιση. Η επαφή πρέπει να είναι μια δημιουργική μεταμόρφωση…»

Perls et al., 1951

 

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο City College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield (στο Αμφιθέατρο, Λ. Σοφού 3, Θεσσαλονίκη) στα πλαίσια του προγράμματος διαλέξεων «Ψυχολογία για όλους».

 

Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον κρατήθηκε αμείωτο μέχρι το τέλος της παρουσίασης όπου η ομιλήτρια κατακλείστηκε από ερωτήσεις.

 

*Χατζηλάκου Κάτια, M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος Σ.Ε.Ψ. & EAGT (Ex-Chair of NOGT and External Relation of EAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό Μέλος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation. Ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.