Αέναες Περιπλανήσεις…Καλωσορίζοντας το Ολόκληρο, το Αυθεντικό, το Ελεύθερο της Ύπαρξής μας

Ήθελα να ορίσω το Φως
Έγραψα τα ονόματα της Αγάπης
Αναλογίστηκα τις μεγάλες σχέσεις
Πόνεσα στον αποχωρισμό των Φόβων
Αναμετρήθηκα με τις ασύμμετρες γραμμές των ορίων
Μεγάλωσα, φώτισα τις γωνίες της ψυχής μου
Ακολουθώ χνάρια πόνου στο δρόμο της Ελευθερίας

Αναστήθηκα μεσ’ τη Ζωή μου

Ακολουθώ την σκιά που χαράζει το φως
Είμαι σκιά, είμαι φως
Είμαι ολόκληρος

Δ. Διοματάρης, Μάης 2017

 

Ζωή είναι το μεσοδιάστημα ανάμεσα σε μια αρχή κι ένα τέλος. Η ουσία της ζωής μας καλεί να υψωθούμε πέρα από το τυχαίο της ύπαρξής μας, να συλλάβουμε το εύρος της ελευθερίας μας και να επιλέξουμε να ζήσουμε με ενδιαφέρον, αγάπη και αυθεντικότητα.

 

Σύμφωνα με τον Νίτσε, ελευθερία είναι η ικανότητά μας να γίνουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Διανύοντας τη ζωή μας διασχίζουμε διαρκώς τα αντίθετα ρεύματα της ελευθερίας και της μη ελευθερίας, επιλέγοντας άλλοτε την ζωή και τη δημιουργία και άλλοτε τον θάνατο και την αποσύνθεση. Περιπλανιόμαστε σε αυτή την πορεία αναγεννώντας την ενέργειά μας και ισορροπώντας ανάμεσα στην ανάγκη μας για ανεξαρτησία και αυτοπραγμάτωση και της ανάγκης μας να ριζώσουμε στον κόσμο.

 

Μέσα σε αυτή την πορεία των χιλιάδων μυριάδων βημάτων, χρειάζεται, όπως λέει και ο ποιητής, να αναμετριόμαστε με τις ασύμμετρες γραμμές των ορίων, να φωτίζουμε τις γωνίες της ψυχής μας, να αποχαιρετούμε τα εμπόδια-προστάτες ώστε να καλωσορίζουμε το ολόκληρο, το αυθεντικό, το ελεύθερο της ύπαρξής μας.

 

Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι να αναγνωρίσουμε την ικανότητα μας να είμαστε και να ΜΗΝ είμαστε πραγματικά. Θα δοκιμάσουμε εμπειρίες αυθεντικότητας σε νου, σώμα και πνεύμα μέσα από τη σχέση με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη φύση, αναζητώντας έτσι την ελευθερία που έχει αγάπη, αποδοχή, ευθύνη, επιλογή και άνοιγμα.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Παρ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ώρες: 16:00-20:00

    Σαβ. 14 Οκτωβρίου 2017 Ώρες: 10:00-20:00

    Κυρ. 15 Οκτωβρίου 2017 Ώρες: 10:00-17:00

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ:Δέσποινα Μπάλλιου: M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR. Ιδρυτικό Μέλος του κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Εξαρμενία Παππά: Ψυχολόγος ( ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Hagt), PgCert Gestalt Body Process ( Trained by James Kepner)Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στην θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στον χορό και την κίνηση και να μελετάει πως μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.

 

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στους πανέμορφους παραδοσιακούς ξενώνες του Cherryland Fokaeon Farm (www.cherryland.gr), στα Καλάβρυτα, σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα στην ορεινή Αχαΐα, μόλις 15 λεπτά από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού και μισή ώρα από τις χιονοδρομικές πίστες των Καλαβρύτων.

Μέσα σε έκταση 35 στρεμμάτων, σε υψόμετρο πάνω από 700μ., στον οικισμό Κερνίτσα δημιουργήθηκε αυτό το αγρόκτημα, με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και την παράδοση, με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα της ελληνικής γης και το ξύλο.

Μέσα σε φύση από πλατάνια, βελανιδιές, τρεχούμενα νερά και οπωροφόρα δέντρα, θα απολαύστε το κελάρυσμα του νερού, το κελάηδημα των πουλιών και τους ψιθύρους της φύσης.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €350

Στο παραπάνω κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:

  • Η παρακολούθηση του βιωματικού εργαστηρίου διάρκειας 20 ωρών
  • Βεβαίωση παρακολούθησης
  • 2 διανυκτερεύσεις
  • 2 πρωινά και 4 γεύματα (Παρασκευή Δείπνο, Σάββατο Γεύμα, Δείπνο, Κυριακή γεύμα) στον όμορφο χώρο της τραπεζαρίας του αγροκτήματος
  • 5 διαλλείματα με καφέ ή τσάι στην κλειστή θερμαινόμενη αίθουσα που θα διεξάγεται το εργαστήριο
  • Η χρήση όλων των εξωτερικών χώρων

 

Παρατήρηση: Για συμμετοχή στο εργαστηριο αυτό, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.Λόγω ξενοδοχείου και ιδιαίτερης οργάνωσης απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία και δεν επιστρέφεται ενώ η εξόφλησή του καταβάλλεται πριν τη πραγματοποίηση του εργαστηρίου.